פענוח תוצאות C.T. ומה הלאה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

20/07/2011 | 17:15 | מאת: ח'

שלום רב, עברתי תאונת דרכים לפני כחודשיים וה-CT בוצע לפני שבועיים. אשמח לקבל הסבר על תוצאות ה- C.T והאם "קו שבר" אומר שזה שבר ? : הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאליים, בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם. קיימת בצקת תת עורית ניכרת מהשליש הפרוקסימלי של השוק עד לקרסול. מבנה תקין של הטיביה והפיבולה. בשחזור קורונרי מודגם קו שבר ללא תזוזה בשליש חיצוני תחתון של הטלוס. הממצא מודגם בקושי רב בשחזור סגיטלי וכמעט ואינו נראה בחתכים אקסיאלים. יתר עצמות קרסול וכף הרגל תקינים. האם צריך לבצע C.T נוסף בחתכים סגיטלים כדי לראות את זה יותר טוב ? האם יכול להיות שהשבר היה רציני יותר וכעת זהסדק שנותר? האם צריך לקבע? יש לציין כי השבר כואב ומפריע לי כשאני הולכת. תודה.

ח' שלום לפי פענוח הCT שרשמת מדובר בשבר ללא תזוזה בעצם הטאלוס. האם צריך לבצע C.T נוסף בחתכים סגיטלים כדי לראות את זה יותר טוב ? - לא. אין צורך בCT נוסף. האם יכול להיות שהשבר היה רציני יותר וכעת זהסדק שנותר? ככל הנראה לא, השבר היה שם וכעת אובחן. האם צריך לקבע? - בד"כ לאחר כחודשיים אין צורך לקבע. יש לציין כי השבר כואב ומפריע לי כשאני הולכת. - ממליץ שתפני לאורטופד כף רגל וקרסול עם הCT לבדיקה והמשך המלצות. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול