חשש להתפתחות שבר הליכה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

18/07/2011 | 20:29 | מאת: עפרי

שלום, אני מדריכת טיולים בת 19. כרגע אני בשנת שירות ואני מטיילת לפחות פעמים בחודש טיולים ארוכים. כבר כמה פעמים קרה שהתחיל בזמן ההליכה כאב חזק בכף הרגל. בדרך כלל רק אחרי טיולים של יותר מחמישה ימים. הכאב מורגש בכל כף הרגל אבל בעיקר וקודם כל בעקב. קשה לי לתאר- זה מרגיש לי כאילו העצם מתרסקת בכל צעד. הכאב מחמיר בהליכה על ריצפה קשה, אך כשאני יושבת ונוגעת עם היד ברגל אין כאב. יכול להיות מצב שיכאב לי בישיבה סתם פתאום אחרי טיול כואב ועדיין ממגע בכלל לא. לא מזמן היה לי טיול בו כבר ביום השלישי כאב נורא וצלעתי. גם עכשיו מעמידה ממושכת או הליכה רגילה ברחוב יתחילו כאבים. האם זה יכול להיות התחלה של שבר? האם מותר לי להמשיך לטייל?

20/07/2011 | 12:42 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

האם זה יכול להיות התחלה של שבר? - בהחלט כן. האם מותר לי להמשיך לטייל? - רצוי שתפני לבירור אורתופדי באזור מגורייך לפני כן שלא תגרמי לעצמך נזק מיותר. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול