איפה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

13/07/2011 | 19:03 | מאת: דני

רופא אורטופד המליץ לי לקנות/לעשות מדרסים עקב כאבים בקרסוליים שלי ואחרי מיפוי עצמות. לפי קריאה קצרה, אני מבין ששוק המדרסים הוא "שוק פרוץ" (לפי הגדרה לא שלי), שכל אחד יכול לקרוא לעצמו "מכון אורטופדי" ומילא הכסף הגדול שיכול ללכת, העיקר הוא שלא תמיד ניתן לדעת אם המקום אמין ושאקבל מדרסים שיעזרו לי ולא יגרעו. האם ניתן לקבל המלצה היכן לקנות? אני מבין שבעיתי להצביע על מקום ספציפי, הרי לא אתי. אז בכל זאת, יש לינקים או כתובות שכדאי לבקר ואולי שם אוכל לקבל תשובות? תודה

13/07/2011 | 19:21 | מאת: דני

ד"ר טיטיון הנכבד. ממש במקרה ראיתי המלצה שלך לשני מקומות. זה אפילו נעשתה בפורום הזה ממש, רק בשנת 2005. האם המקומות שאז המלצת, הן עדיין רלוונטים וטובים? האם יש מקומות חדשים שידועים לך? הרבה תודות

14/07/2011 | 18:27 | מאת: מיכי מנהיים

יש כללים כיצד להכין מדרסים וכיצד יש לקחת מידות להלן ההסבר מדרסים תפקודיים - פונקציונאליים המדרס התפקודי (פונקציונאלי) הוא אביזר שתפקידו לבצע פעולה טיפולית על כף הרגל ועל הגוף, בשונה ממדרסים רגילים המספקים ריפוד אך אינם מתקנים את מנח כף הרגל. היסטוריה השימוש במדרסים כאביזרים המיועדים לטיפול בבעיות בכף הרגל מקובל בעולם כמאה חמישים שנה מאחר וההשפעה המכרעת שיש למנח כפות הרגליים על שאר הגוף (ברכיים, גב,וכו) לא הובנה כהלכה, נותר השימוש במדרסים מצומצם יחסית. בתחילת שנות השבעים פיתח פרופ' מרטון רות מבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, תיאוריה הטוענת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להוכיח שכאשר כף הרגל מיוצבת ב"מנח ניטרלי", כלשונו, ניתן לטפל בבעיות רבות שעד אז טיפלו רק בתסמיניהן, ללא פתרון של ממש. פרופ 'רות הגדיר את המנח הנכון של כף הרגל, וכיצד למדוד מצב זה, שממנו נגזר, כמובן, המנח הלא נכון, הפתולוגי. פרופ' רות גם גילה כיצד להעתיק מצב זה, כיצד ליצור את תבנית כף הרגל כך שתשקף את המצב האופטימאלי, ומתבנית זו לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל במנח הנכון בכל שלבי ההליכה, ועל ידי כך לטפל באופן מהותי במגוון הבעיות הנובעות ממנח פתולוגי, ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זו השיטה המקובלת בעולם, והיא משמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. העתקת המנח האופטימלי העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת על ידי עטיפתה בתחבושות גבס או בכפפות פולימריות המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר רגליו באוויר ואינן נושאות כל משקל, זאת על מנת לאפשר למטפל לייצב אותן באופן אידיאלי. (למרבה הצער, רוב המדרסים המיוצרים היום בארץ מוכנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את מנח כפות הרגליים בעת עמידה, ולמעשה מנציחים את הפתולוגיה.) 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, אוחז ומייצב את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר את התבנית שנוצרה. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם הן נסרקות במערכת לייזר מתקדמות. סריקה זו מתורגמת לייצוג ממוחשב ותלת ממדי של כף הרגל, שעובר בדיקה ואיזון ברמות הדיוק הגבוהות ביותר. 4. המידע מועבר למערכת של כרסומות ממוחשבות המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט (סיבי פחמן). הם עמידים לשנים רבות וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהן ניתן לטפל באמצעות מדרסים פונקציונאליים: • כאבי גב. • כאבי שרירים. • עייפות ברגליים. • כאבי עקב ("דורבן") • נקעים חוזרים. • כאבי ברכיים. • עצמות בולטות בכפות הרגליים. • שיפור יציבה אצל ילדים. • הגנה על רגליהם של חולי סוכרת. • שברי הליכה אצל חיילים. • הגנה על רגליהם של ספורטאים מקצועיים.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול