תוצאות MRI אשמח לתשובה מהירה .

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

12/07/2011 | 22:31 | מאת: בר

שלום לרופא, אשמח לקבל את דעתך לגבי תוצאות בדיקת הMRI לאחר חבלה סיבובית בקרסול ימין, והמשך כאבים והגבלת טווחים לאורך כחודשיים. להל"ן תוצאות הMRI: מודגמת בצקת נכרת בפטישון הפנימי. בצקת נושקת בטאלוס. הרצועה הדלטואידית בינהם עם קרעים חלקיים אך אין עדות לטלישה. פסגת הטאלוס מעט בצקתית אך אין עדות לפגם אוסטאוכונדרלי. הפטישון הצדדי נראה שמור. קיים עיבוי ניכר ברצועה התלו פיבולרית הקדמית. הרצועה הקלקנאופיבולרית אף היא מעובה מאוד ובצקתית. אין עדות ברורה לקרע של ה-AITFL . קיים עיבוי קל של גיד הפרונאוס לונגוס, ועיבוי ובצקת של הרטינקולום,של גידים אלו, אך אין עדות לקרע מלא. הגידים הפלקסוריים שמורים. המפרק הסובתלרי נראה שמור. אין עדות לואליציה טרסלית. המפרקים האינטרטרסלים שמורים. בסיסי העצמות המטטרסלריות המודגמות חלקית בלבד בבדיקה זו נראים שמורים. לסיכום: מצב לאחר חבלה סיבובית עם קונטוזיות גרמיות, נושקות בטאלוס ובפטישון הפנימי , ושינויים בצקתיים ניכרים ברצועה הדלטואידית אך ללא עדות ברורה לקרע מלא. שינויים בתר חבלתיים גם ברצועות התומכות הלטרליות. עם SPRAIN. בדרגה גבוה של ה-ATFL וה-CFL. לאור תוצאות הMRI אשמח אם הרופא יתייחס לשאלותי: א. האם המצב המוצג בבדיקה מאפשר חזרה לשירות קרבי? והאם יש להוריד פרופיל? ב. האם המצב הפיך ו / או מצריך ניתוח. ג. האם יש לרופא הצעות לטיפול? ד. מה מותר /אסור לעשות (הליכה וכד')

שלום רב נראה כי מדובר בנקע של הקרסול כלומר מתיחה וקרע חלקי של הרצועות. יחד עם זאת יש גם חבלה גרמית לעצמות בצד הפנימי של הקרסול. לאור תוצאות הMRI אשמח אם הרופא יתייחס לשאלותי: א. האם המצב המוצג בבדיקה מאפשר חזרה לשירות קרבי? והאם יש להוריד פרופיל? לדעתי אין בעיה לבצע שירות קרבי לאחר תקופת החלמה ב. האם המצב הפיך ו / או מצריך ניתוח. בשלב ראשוני אין סיבה לניתוח ג. האם יש לרופא הצעות לטיפול? פיזיותרפיה ושיקום הקרסול ד. מה מותר /אסור לעשות (הליכה וכד') מותרת הליכה ולאחר פיזיותרפיה גם ריצה בברכה, ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול