נקע בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

05/07/2011 | 21:39 | מאת: קרן

שלום רב, לפני שבועיים נקעתי את הקרסול במהלך אימון גופני. במשך שבועיים שמתי תחבושת אלסטית, הנפיחות אומנם ירדה מעט, אך בשעות הערב הרגל עדיין מתנפחת. אציין כי לפני ימים ספורים ראה את הרגל אורתופד והוא אמר, שמדובר בקרע ברצועות, ואמר שעלי לרכוש aircastואכן כשאני שמה אותה, הקרסול מרגיש לי יצתיב הרבה יותר, אבל הוא אינו נוח כלל, ולוחץ ממש על הרגל, אפילו כשאני מרחיבה אותו. בנוסף במזג האויר הזה חם מאוד, וזהו דבר לא נוח כלל. מספר שאלות - האם יש אפשרות כי לא מדובר בקרע / נקע, ולא ראו זאת בצילום ?, האם יש פתרון אחר מלבד ה aircast ?, האם אני יכולה לצאת לטיולים קצרים ? חשוב לי לציין, כי במהלך היום כשאני הולכת עם זה, או אפילו לפני שרכשתי את זה ונעלתי נעליים ההליכה שלי טובה... אבל בערב שוב אני חוזרת לצלוע... האם זה הגיוני ?

08/07/2011 | 16:52 | מאת: שטיין נתי

חשוב מאוד להתחיל לחזק ולייצב את המערכת השרירית סביב הקרסול לאחר נקעים קשים, היכולת השרירית ירודה וצריך להביא אותה למצבה הקודם ואף למצב טוב יותר שכן כעת עליה ליצב קרסול שאלמנטים מייצבים פאסיבים אינם תקינים. רצוי להתייעץ עם פיזיוטרפיסט ולהרכיב תוכנית שיקומית. לעת עתה להשתמש באייר קסט.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול