תרגילי כיווץ כף רגל יכולים לגרום לקרעים בחתולית ה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

27/06/2011 | 00:43 | מאת: דימה ט.

שלום! יש לי פלטפוס בינוני והפיזותרפיסטית אמרה לי לנסות להרים פיסת בד כשאני יחף עם הבוהנות. כלומר לכווץ את כף הרגל כתרגיל להגבהת הקשת וליצירת שריר חזק יותר בכף הרגל. לאחר כמה ימים של תרגול הופיע אצלי כאב חד בעקב הרגל המדיאלי ומסביבו. האורתופד איבחן דלקת בפציה הפלנטרית. לא אמרתי לו על תרגילי הפיזיותרפיסטית, לצערי, ורציתי לשאול האם הם יכלו להוות גורם סיכון לקרעים המיקרוסקופיים(בשילוב אימוני הריצה שלי, שהועלו בהדרגה מוקפדת לכ7-8 ק"מ, 3 פעמים בשבוע) בפציה הפלנטרית? (בייחוד בצד הפנימי) תודה רבה מראש לכל החווה דעתו המקצועית בענייני.

04/07/2011 | 16:42 | מאת: דימה ט.

הי. אשמח בבקשה לתשובה, השאלה מאוד חשובה לי. תודה!

דימה שלום התרגילים שקיבלת מהפיזיותרפיסט לא יכולים לגרום לקרעים בפציה. הם כן יכולים לגרום להתכווצות שרירים וזה לא כמו פלנטר פצאיטיס. בברכה ד"ר אלון בורג

11/07/2011 | 01:57 | מאת: דימה

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול