נקע בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

24/06/2011 | 10:05 | מאת: דני

שלום אני בן 31 בריא 1.83 מטר, 82 קג אני מתאמן באופן סדיר ב10 שנים האחרונות - ריצות ואימוני כח ככל שמאפשר לי הזמן בין 2-3 אימונים בסהכ בשבוע לאחרונה במהלך ריצה בלילה דרכתי על אבן וכתוצאה מכך עיקמתי את הקרסול בעצם דרכתי על הצד החיצוני של כף הרגל. באותו רגע חשתי כאב עז בקרסול ואף בברך חזרתי לביתי וטיפלתי בתחבושת אלסטית ובקרח. למחרת האיזור לא היה נפוח במיוחד ורק חשתי כאבים פניתי לרופא משפחה אשר הפנה אותי לאורטופד. בוצע לי צילום ובבדיקה לא עלו ממצאים מיוחדים..טווח תנועה מלא ולכאורה הכל בסדר רכשתי אירקאסט בהמלצת האורטופד והלכתי איתו כשלושה שבועות היום.. חודש וחצי לאחר האירוע שבאמת לא עשה רושה של אירוע דרמטי..בסהכ נקע בקרסול.. אני עדיין חש כאבים באיזור שמעל העצם שבולטת החוצה בכף הרגל כל פעם שאני מבצע תנועה של קדימה אחורה עם כף הרגע.. הליכה.. טיפוס במדרגות וכו. ניסיתי לחזור לרוץ אך הפסקתי לאחר 2 צעדים... הכאב ממוקד ממש מעל לעצם הבולטת. הייתי אצל האורטופד שוב והוא אמר שאין מה לעשות...זה כואב וזהו.אין לו מה לעשות יותר אני חש כאבים בזמן תנועה או הליכה.. אמנם בדרגה בינונית אבל עדיין כאבים..על לחזור לרוץ אני כבר לא מדבר כרגע.. מה יכולה להיות הבעיה? מה אני יכול לעשות? האורטופד שלח אותי לביתי באומרו שמבחינתו אין מה לעשות יותר תודה ושבת שלום

27/06/2011 | 10:01 | מאת: יעקב חיים וינברג

שלום דני נקעים אלה פציעות נפוצות מאוד, והן הפציעות הכי מפוספסות ולא מטופלות. הנקעים דורשים טיפול והחלמה רבים על מנת לא להישאר עם קרסול חלש ובלתי יציב וכדי לא לסבול מנקעים חוזרים. לאחר נקע חזק אחד הרצועות מתארכות ונחלשות. דבר זה גורם לכך שהקרסול פחות יציב,וביתר קלות ותכיפות נגרמים נקעים חוזרים. אני לא מדבר על ההחלמה, אלא על המשך פעילות רגילה שלך בכלל: צריך ליצור מצב שבו הקרסול יהיה יציב, אך לא מוגבל בתנועות. את זה ניתן להשיג באמצעות מדרסים. בברכה יעקב וינברג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול