שבר ג'ונס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

21/06/2011 | 16:52 | מאת: יואל

שלום אני בן 23 לפני ארבעה שבועות נשברה רגלי שבר שאובחן כג'ונס המלצת הרופא הייתה ששה שבועות בגבס ללא דריכה אתמול הייתי אצל רופא אחר(לא מומחה כף רגל)שעשה צילום ואמר שאף שהשבר עדיין לא התאחה לגמרי לדעתו אפשר כבר להתחיל לדרוך על הרגל אני לא כ"כ סומך על הרופא האורטופד מפני שאינו מומחה לכף רגל ושאלתי היא האם יש טעם לפנות למומחה כף רגל או שבד"כ בג'ונס מחכים יותר זמן והסיכוי קלוש מאד בתודה מראש

יואל שלום בעקרון צריך להפריד בין שבר בסיס מסרק 5 לבין שבר ג'ונס אמיתי שנמצא יותר דיסטלי במסרק. בעקרון שבר בסיס מסרק לא צריך גבס. שבר ג'ונס בד"כ דורש גיבוס. לגבי דריכה, לדעתי 4 שבועות הם די והותר וניתן להתחיל לדרוך תחת הגנה של הגבס. חיבור רנטגני יראה רק לאחר כ3 חודשים. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול