טיפול נתוחי לקרע בATFL

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

20/06/2011 | 17:36 | מאת: ליאור

שלום אני חייל ביחידה קרבית כשנתיים בצבא. במהלך השירות נקעתי את 2 הרגליים מספר פעמים. לפני כשלושה חודשים ביצעתי MRI שאיבחן לי קרע מלא ברצועת הATFL ב2 הקרסוליים. בהתחלה שללתי טיפול ניתוחי אך לאחר פיזיותרפיה אינטנסיבית של כשלושה חודשים ללא כל שיפור משמעותי ביציבות אני חושב כנראה על ניתוח. הייתי אצל מספר אורטופדים צבאיים שבנוסף לתוצאות הMRI איבחנו מבחן מגירה חיובי בPF ובדורסיפליקציה בקרסול ימין ובקרסול שמאל סימן מגירה חיובי בPF. רציתישתוכל לספר לי מה הוא אופי הניתוח, האם הוא בהרדמה מלאה או מקומית? כמה זמן אני אהיה עם גבס לאחר הניתוח? ושאלתי האחרונה היא לאחר כמה זמן מהניתוח פחות או יותר אפשר לרוץ כרגיל? ואם אני מעוניין לנתח את 2 הקרסוליים אז כמה זמן לפחות אני צריך להמתין בין קרסול לקרסול?...תודה רבה על הזמן היקר.

ליאור שלום. לשאלותיך: האם הוא בהרדמה מלאה או מקומית? הרדמה מלאה או אפידורלית (חצי גוף). כמה זמן אני אהיה עם גבס לאחר הניתוח? בד"כ 6 שבועות. ושאלתי האחרונה היא לאחר כמה זמן מהניתוח פחות או יותר אפשר לרוץ כרגיל? כ3 חודשים לערך. ואם אני מעוניין לנתח את 2 הקרסוליים אז כמה זמן לפחות אני צריך להמתין בין קרסול לקרסול? כחצי שנה לערך ...תודה רבה על הזמן היקר. בכיף בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול