דורבן בעקב הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

18/06/2011 | 16:55 | מאת: לימור שאול

היו לי כאבים עזים בעקב הרגל, קיבלתי זריקה לעקב ועדין יש כאבים אומנם פחות, שאלתי היא האם אפשר להיפתר מזה לגמרי למה עדין יש לי כאבים?

19/06/2011 | 12:15 | מאת: יעקב חיים וינברג

שלום לימור מה שעושים בדרך כלל זה לא משהו שעוזר להחלמה של הבעיה אלא דברים שמאפשרים תפקוד למרות הבעיה דורבן העקב ( plantar fasciitis ). דורבן העקב הינו תהליך דלקתי- ניווני מצטבר באזור רקמות החיבור של הרצועות והגידים באזור העקב. הכאב מתבטא באופנים שונים בזמן עמידה ודריכה, לעיתים במהלך מנוחה לאחר ההליכה או לאחר מנוחה. בחלק מהמקרים ניתן גם לזהות בצילום רנטגן זיז גרמי שבולט . כטיפול נלווה כדאי להתאים מדרסים בהתאמה אישית להיעזר בנעליים מותאמות להליכה, לריצה. טיפול פיזיוטרפי מותאם בשילוב עם מדרס ימנע את הצורך בטיפול אנטי דלקתי ואו זריקות קורטיזון מקומיות, שתחלשנה את הרצועות נושאות המשקל בליווי תופעות לוואי. כטיפול נלווה כדאי להתאים מדרסים בהתאמה אישית להיעזר בנעליים מותאמות להליכה. בהקשר של מדרסים: תפקידם של מדרסים במקרה של דורבן הוא 1. הורדת עומס ולחץ ממקום הכאב. 2. ריפוד האיזור באמצעות שני אלה נותנים למקום להרגע וזה מאפשר שיפור בתפקוד. בברכה יעקב וינברג

לימור שלום אכן הבעיה הינה דלקת כרונית של מוצא החותלת הכפית. הטיפול הינו משולב - זריקה מקומית, פיזיותרפיה המשלבת מתיחות, ומדרסים. בד"כ הבעיה חולפת תוך מספר חודשים, ובמקרים עקשים טיפול ניתוחי בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול