לרוץ ללא נעלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

13/06/2011 | 01:21 | מאת: דור

האם יש מחקרים האם זה בריא יותר? בריא פחות? אם בהתחלה זה כואב קצת אבל לאחר כמה זמן אני אתרגל?(כמו שקורה לי עכשיו,ניסתי לרוץ פעם אחת ללא נעלים,ואני הולך יומיים כמו צולע) או שזה לא טוב באופן חד משמעי? תודה רבה

13/06/2011 | 15:59 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

לא טוב, אלה אם כן אתה בן לשבט המסאים במדבר סהרה. בברכה - דר' טיטיון

13/06/2011 | 19:00 | מאת: נתי

קיימת אופנה המבוססת על מעגל מחקרים הולך וגדל הממליץ על ריצה יחפה אחת לשבוע במסגרת אימונים סדירים, כמובן שמומלץ לבצע אימונים אלו על משטחים רכים -כמו חול ים. ההנחה העומדת מאחורי המחקרים הללו גורסת כי ההליכה עם נעליים תומכות יוצרת חולשה וחוסר איזון שרירי בקרב השרירים המייצבים את כף הרגל . קיימים כיום במרבית החברות המתמקדות בנעלי ריצה, נעליים שאינם תומכות ברגל, במטרה לדמות ריצה ללא נעליים, לטעמי האישי במדינה חמה וברוכת חופים אין צורך לקנות נעל שכזו ופשוט כדאי לצאת לרוץ על חוף הים. שילוב אימון מסוג זה הוכיח הורדה בפציעות שחיקתיות בעיקבות אימוני ייתר.

14/06/2011 | 08:17 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

המחקרים בוצעו במדינות בהם בחוף הים יש חול נקי ולא מחטים של מזרקים משומשים של נרקומנים, קונדומים משומשים, זפת, וסתם דרק שנזרק לחוף בגלל הזרמים.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול