אני כל הזמן "נשבר".....

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

21/12/2003 | 14:04 | מאת: "בעייתי"

יש לי בלאגן בקרסול ימין..... לפי מה שנאמר לי יש לי אי יציבות חלקית בכף רגל ימין מה שמביא לתדירות גבוה של נקעים.. (רק לשם הדגמה היו לי 3 נקעים בחיים שלי כולם בכף רגל ימין ואף היה לי שם פעם סדק) עכשיו לפי מה שהבנתי הקטע פה הוא שיש רווח גדול מדי בין העצם של הקרסול לעצם של כף הרגל.... לכן על מנת לחפות על הרווח הזה עלי לחזק שם את השריר (שאין לי מושג איפה בדיוק הוא נמצא שם אבל ככה נאמר לי) ע"י פיזיותרפיה... השאלה היא... מה לעזאזל אני צריך לעשות? בתודה מראש ה-"בעייתי"

08/01/2004 | 17:11 | מאת: ד"ר זאב אשכול

08/01/2004 | 17:15 | מאת: ד"ר זאב אשכול

לפי דבריך הינך לוקה במתיחות חוזרות של מפרק הקרסול. ניתן לטפל שמרנית - חיזוק המייצבים הדינאמיים (השרירים והגידים סביב הקרסול) בפזיותרפיה, לשפר את תחושת המצב במרחב (פרופריוספציה), להעזר בתומכי קרסול מסוגים שונים לפי הצרכים. יש לשקול ניתוח אם אכן הפגיעה במייצבים הסטאטיים (הרצועות) שנקרעו היא בלתי הפיכה. התייעץ עם מומחה בתחום.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול