שבר בעצם הטאלוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

18/05/2011 | 01:39 | מאת: ליאת

ד"ק שלום, לפני חודשיים עשיתי תאונה עם האופנוע ושברתי את עצם הטאלוס. ביום התאונה בוצעו צילומי רנטגן בהם לא ראו שבר או כל ממצא אחר. לאחר שבוע וחצי מיום התאונה נשלחתי למיפוי עצמות, וגם לאחר המיפוי לא מצאו שיש שבר. לפני מספר ימים (חודשיים מיום התאונה) עשיתי בדיקת CT ונמצא שקיים שבר בעצם הטאלוס בשלבי ריפוי. האורטופד החליט שאין טעם לגבס כי העצם כמעט התאחתה אבל אני עדיין מרגישה כאבים חזקים בעקב בניסיון דריכה על הרגל. האם יכול להיות שנגרם נזק בגלל שלא עלו על השבר מוקדם יותר?

20/05/2011 | 11:36 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

האם יכול להיות שנגרם נזק בגלל שלא עלו על השבר מוקדם יותר? - כנראה שלא אם מדובר בשבר כל כך זעיר שניתן לאבחן אותו רק ב-CT והוא כבר בתהליכי ריפוי. בברכה - דר' טיטיון

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול