נעלי Vibram five fingers

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

20/04/2011 | 21:34 | מאת: שי

שלום, שמעתי לאחרונה על נעליים מסוג Vibram five fingers. הבנתי שהעקרון שהן מפעילות את השרירים המייצבים של הרגל שבנעליים רגילות הופכים ל"עצלים". יש לי רקע של פציעות בקרסוליים ובעבר הומלץ לי על טיפול בנעלי apos על מנת לחזק את המייצבים. האם ריצה עם נעלי Vibram five fingers תהווה פתרון טוב במסגרת חזרה לפעילות ספורטיבית? האם יש סיכון ועדיף להמנע משימוש בהן? תודה, שי

25/04/2011 | 14:50 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

האם ריצה עם נעלי Vibram five fingers תהווה פתרון טוב במסגרת חזרה לפעילות ספורטיבית? - אין קשר בין הנעליים המתוארות ליציבות בקרסול. האם יש סיכון ועדיף להמנע משימוש בהן? - לא ידוע לי על סיכונים מיוחדים. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול