drop foot + מונופלגיה ברגל ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

02/10/2004 | 13:55 | מאת: גאלה

אני בת 36, ומזה 10 ימים מאושפזת במח' נוריולוגית בגלל שיתוק פתאומי בכף רגל ימין, ותחושת חולשה לאורך הרגל (מהעכוז). במהלך האישפוז, עד כה, נערכו בדיקות CT ו MRI לאורך כל עמוד השידרה לשלילת פריצת דיסק, נערכה בדיקת נוזל עמוד שידרה (לשלילת זיהום). אני מטופלת בויטמינים ממשפחת B, וכן בטיפול בסטרואידים (להפחתת הבצקת). בבדיקת מוליכות חשמלית נראה כי העצב הפגוע הוא העצב האסייתי (אני לא בטוחה בשם...)- עצב פריפיאלי. בנוסף, מחר יערכו לי בדיקת CT אגן לשלילת לחץ של אברי האגן. יש לציין כי יום לפני השיתוק עבדתי, לראשונה בחיי, כ- 5 שעות בתנוחת כריעה (אני מטפלת ברפואה משלימה ב"אוהל מטפלים" על מזרונים), מה שעשוי להסביר את המתיחה והמעיכה של העצב הפגוע. שאלותי: 1. האם יש צפי להחלמה? האם המצב הפיך? 2. מהו טיפול השיקום המומלץ במצב זה? 3. מהי ההשפעה המתמשכת של הסטרואידים שקיבלתי? (קיבלתי 10 מנות ב-5 ימים). אני כרגע נפוחה, חלשה, עם רעידות פנימיות בגוף, חוסר טעם בפה מלווה ביובש. 4. אשמח לכל מידע נוסף בנושא. תודה מראש, גאלה

04/10/2004 | 07:32 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

גאלה היקרה. לצערי המצב שלך מורכב ומסובך ואינני מכיר אותך, כמו כן לא עברתי על בדיקות ההדמייה שלך. את כל השאלות הנ"ל עלייך להפנות לרופאים המטפלים בך. רפואה שלמה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול