כאבים בקרסוליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

17/04/2011 | 10:44 | מאת: אורנית

אני סובלת תקופה ארוכה מכאבים בשתי הקרסוליים, הכאבים אינם ממוקדים אך מקשים מאד בהליכה. בבדיקת M.R.I. נמצא: 1. קרסול שמאל: לזיות סוב כונדרליות טיביו טלרים בגודל 6*8 מ"מ בחלר הטיביאלי וגם באספקט המדיאלי של כיפת הטלוס וגם במפרק טלוס. לא נדגמו שינויים פתלוגיים במפרק הסוב טלרי. צמצום מוחלט של המרווח המפרקי טיביו טלרי עם הרס של הסחוס. שאר הממצאים תקינים. לסיכום: תהליך אוסטאוארטיטי משמעותי טיביו טלרי הכולל גם את המפרק פיבולו טלרי. 2. קרסול ימין: מס' רב של ציסטות סוב כונדרליות בגודל 6*10 מ"מ במפרק טיביו טלרי בעיקר בחלק הטיביאלי. צמצום של המרווח המפרקי עם הרס של הסחוס המפרקי. אין נוזל יתר במפרק טיביו טלרי ויש מעט נוזל יתר באספקט האחורי של המפרק סוב טלרי. לסיכום: תהליך אוסטאוארטיטי משמעותי טיביו טלרי. מה אומרים הממצאים בשפת עממית ? האם ממצאים אלה אכן מסבירים את הכאבים ? מה ניתן לעשות עם הממצאים ? האם יש טיפול לכך ? כדורים ? זריקות ? ניתוח ? תודה אורנית

24/04/2011 | 21:48 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

מה אומרים הממצאים בשפת עממית ? שיש פגיעה במפרקי הקרסול. מעבר לכך לא ניתן לדעת ללא בדיקה ובחינת בדיקות העזר בעיניים. האם ממצאים אלה אכן מסבירים את הכאבים ? - כן. מה ניתן לעשות עם הממצאים ? האם יש טיפול לכך ? כדורים ? זריקות ? ניתוח ? - לצורך המלצה על טיפול יש צורך בבדיקה וכ''ו. פני לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול