פיענוח בדיקת CT בכף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

03/04/2011 | 18:57 | מאת: איציק

היי ד"ר מלפני כ-8 שנים לערך הייתי אמור לעבור ניתוח בקרסוליים עם בעיה מולדת כך נאמר לי ע"י הרופא אך דחיתי זאת בשל נסיבות אישיות. בשנה האחרונה הכאבים החלו להופיע שוב אך יותר מתמיד עברתי בדיקת CT שלפי חוות דעתו של אותו רופא אורתופד שהיה אמור לנתח אותי בזמנו זה גם היום לנתח את הקרסוליים אשמח לקבל עוד חוות דעת ממומחה! להלן פענוח בדיקת ה-CT : מימין: מודגמת קואליציה טאלו קלקנאית לא גרמית מדיאלית. אי גרמי קטן בטאלוס. פרגמנט גרמי קטן באספקט הקידמי לטראלי של הטאלוס. משמאל: מודגמת קואליציה טאלו קלקנאית לא גרמית מדיאלית. אשמח לקבל מידע בדיוק מה זה אומר, וחוות דעתך האם לנתח את הקרסוליים? תודה רבה

04/04/2011 | 16:13 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

יש חיבור מולד בין עצמות העקב לעצם שמעליה. לעיתים זה גורם לכאב ואז הטיפול בבעיה הוא ניתוחי. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול