אוסטריגונום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

30/03/2011 | 11:28 | מאת: שקד

אני בת 16 ולפני כמה זמן אובחן אצלי אוסטריגונום מהסוג המאוחה בקרסוליים. הכאב התחיל לפני כשנה בזמן ריקוד אך היום ממשיך גם כשאני לא רוקדת. אני מרגישה אותו גם בזמן הליכה לדוגמא, וכך זה מונע ממני לבצע הרבה דברים. האם אני יכולה לקבל פרטים על הניתוח להוצאת האוסטריגונום? האם הניתוח מסובך והאם יש סיכון לבצע אותו בגיל 16 או שצריך לחכות לגיל מבוגר יותר?

31/03/2011 | 08:06 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

האם אני יכולה לקבל פרטים על הניתוח להוצאת האוסטריגונום? במצעים חתך באזור אחורי של הקרסול ובזהירות חושפים את העצם ומוציאים אותה. האם הניתוח מסובך - לא. והאם יש סיכון לבצע אותו בגיל 16 או שצריך לחכות לגיל מבוגר יותר? - בכל ניתוח יש סיכונים, במקרה שלך לא קשור לגיל - זיהום בפצע, פגיעה בעצבים וכלי דם, כאבים למרות הניתוח וכ''ו. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול