איבוד תחושה עצבית אחר ניתוח עצם כף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

24/03/2011 | 12:49 | מאת: שרון

שלום דוקטור טיטיון, אני בת 38 בריאה ועם הסטוריה רפואית נורמטיבית.נותחתי לפני 6 שבועות בדיוק בעצם בכף הרגל (הניתוח ארך כשעתיים וחצי בהרדמה מלאה). אחרי כ 3 שבועות הוסרה החבישה והוצאו התפרים וכבר אז שמתי לב לחוסר תנועה בבוהן שנותרה זקורה קדימה ללא גמישות ויכולת להתקפל. נתבקשתי לבצע פיזיוטרפיה אותה אני מבצעת והרבה אך אין קשר לחוסר התזוזה בבוהן משום שאותה אני יכולה להזיז רק בנגיעה ביד. יש לציין כי כל יתר האצבעות כרגיל הבעיה רק בבוהן. האם יש קשר לבורג שהושתל? איך אפשר לדעת אם העצב נותק מהבוהן והאם ניתן להחזיר אותו לקדמותו?

28/03/2011 | 13:51 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

לא ניתן לדעת ללא בדיקה קלינית ובחינת בדיקות עזר. האם פגיעה בגיד? עצב? פני לרופא המנתח לבדיקה חוזרת. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול