מימצאים בעקבות mri בקרסול ימין ושמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

20/03/2011 | 00:42 | מאת: ליאור כהן

בס"ד שבוע טוב! אני חייל בשרות סדיר במסלול קרבי. במהלך הטירונות סבלתי מנקעים חוזרים בשני הרגליים. נבדקתי אצל אורטופד מספר פעמים, ביצעתי בדיקת אולטרסאונד שנמצאה ללא מימצאים מיוחדים וצילום טלוס לרצועות הקרסול בו התגלתה פתיחה חיצונית לקרסול ימין בנוסף נבדקתי פיזית ע"י האורטופד שאיבחן "מבחן מגירה חיובי מצד שמאל ושלילי מצד ימין". בעקבות תוצאות אלו נשלחתי לבדיקת mri בה נתגלה בקרסול ימין קרע מלא , יתכן כרוני ברצועה הטאלופיבולורית ובקרסול שמאל נמצאה הרצועה הטאלופיבולורית מעובה ובלתי סדירה עם מעט בצקת בהיקפה - מתאים לקרע חלקי יתכן מלא. במהלך שיגרת היום אני מעקם את רגליי כפעמיים שלוש ביום. עקב מצב זה התרגלתי ללכת עם הראש כלפי הריצפה כדי לראות לאן אני הולך. במהלך הלילה אני נזהר אף יותר. במהלךף פעילות פיזית אני סובל מהתעסקות מרובה בקרסול שמא איפצע. שאלתי כיצד עליי לטפל בבעייה זו והאם ניתן לסמוך על הטיפול הצבאי? תודה רבה ליאור כהן

22/03/2011 | 08:26 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

הטיפול בבעייתך הוא בפיזיוטרפיה מסיבית. במידה ולא יעזור, הטיפול הוא ניתוחי. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול