יבלת בתחתית כף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

14/03/2011 | 09:58 | מאת: גלית

שלום רב, גיליתי בכף הרגל יבלת מסוג וורוקה פלנטריס. לאחר שהלכתי לראות אורתופד, הוא אמר כי ישנה אופציה לעשות ניתוח ע"מ להסירה או פשוט להמשיך לחיות איתה. הינני רצה הרבה ואחרי הריצות היבלת מכאיבה ומורגשת. מה שרציתי לדעת הוא האם היבלת מדבקת? האם יכול להיות שהיא תגדל או תדביק מקומות אחרים בגוף? והאם ממולץ לנתח או פשוט להשאירה?

14/03/2011 | 11:52 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

מה שרציתי לדעת הוא האם היבלת מדבקת? - כן. האם יכול להיות שהיא תגדל או תדביק מקומות אחרים בגוף? - מקומית בכף הרגל כן. והאם ממולץ לנתח או פשוט להשאירה? - לפני שמנתחים שווה לפנות לבדיקה וטיפול של רופא עור. בד''כ ניתן לצרוב במספר טיפולים של חנקן נוזלי וזה עובר. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול