מיגבלה בתנועת האצבעות עקב שבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

13/03/2011 | 18:48 | מאת: לי

שברתי אצבע 4 ברגל שמאל לפני שלושה חודשים- ללא תזוזה. בוצע בדצמבר קיבוע לשבועיים ואחרי שבועיים מצילום נוסף נקבע כי השבר התאחה. סיכום ביקור אורטופד מהיום:" ללא תפיחות, רגישות קלה למישוש באצבע 4, הגבלה קלה בכיפוף האצבע, תחושה שמורה." הערות: "אמבטיות ותנועות פיזיוטרפיה משככי כאבים לפי צורך במידת הצורף יש לפנות לאורטופד כף רגל." שאלתי את האורטופד אם הוא יודע מה גורם לכאב? והגבלת התנועה? תשובתו היתה שאינו יודע. האם יש לך תשובה לכך? האם יכול להיות שזה מצב דלקתי כל שהוא? תודה

14/03/2011 | 09:29 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

האם יש לך תשובה לכך? - התשובה היא שעברת שבר לפני שלושה חודשים וזה עדיין כואב. כמו כן יכול להיות שקיימת פגיעה פרקית הגורמת לכאב. האם יכול להיות שזה מצב דלקתי כל שהוא? - כן. תמיד כחלק מתהליך ריפוי ישנה דלקת. בברכה - דר' טיטיון

14/03/2011 | 09:37 | מאת: לי

מה המשמעות של פגיעה פרקית? כיצד ניתן לבדוק זאת? והאם זה הפיך? ומה הטיפול בכך? לגבי תהליך דלקתי- אם וקיים כיצד ניתן לבדוק זאת? והאם לדעתך פיזיוטרפיה היא נכונה כרגע? למרות ההכאב בכיפוף? המלצתך לשלב טיפול הבא?

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול