פגיעה בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

02/03/2011 | 17:56 | מאת: רעות

שלום רב, עברתי תאונת דרכים לפני חודש. בצילומים שנערכו לי בקרסול ביום התאונה נאמר לי כי אין שברים וקיים רק דימום פנימי שעובר לאחר מס' ימים. לאחר כ- 10 ימים, הרגל הייתה נפוחה עם בצקות, ללא שום שיפור ונשלחתי שוב למיון, בוצע צילום חוזר ונאמר לי כי קיים מרווח בין העצמות שמעיד על פגיעה ברצועות sprain ankle קיבלתי המלצה לשימוש בקרסוליה airsport ופיזיותרפיה. לאחר שבועיים, ביצעתי מיפוי עצמות בתשובה נכתב: "מודגמים ריכוזים אוסטואובליסטיים מוקדיים בקרסול השמאלי (במלאולוס המדיאלי והלטרלי), הממצאים מתאימים לשברים בשלבי איחוי שונים. בנוסף, יש לציין ריכוז מוקדי קל במלאולוס המדיאלי בקרסול הימני. יכול להתאים לטנדוניטיס תגובתית, אך אין לשלול בודאות שבר קטן גם במקום זה" לאחר קבלת התשובה נשלחתי למיון בכדי לגבס את קרסול שמאל, שם נאמר לי לאחר בדיקה כי קיימת הגבלה משמעותית בתנועת הקרסול ועדיין יש נפיחות ובצקות אך מאחר ולא נראה שבר בצילום, מדובר בנזק ברקמה רכה והמליצו לי על פיזיותרפיה אינטנסיבית ומשככי כאבים. עבר חודש מאז התאונה, אני סובלת מכאבים ונפיחות בקרסול שמאל ומתקשה לדרוך על הרגל, רציתי לדעת האם מדובר בשברים או בפגיעה ברצועה? האם מיפוי עצמות היא בדיקה אמינה? אלו בדיקות נוספות מומלץ לבצע? האם פיזיותרפיה בלבד תעזור ולא תגרום לנזק לטווח הארוך? ניתן לדרוך על הרגל? אודה לך על תשובתך בתודה מראש רעות

13/03/2011 | 13:27 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אני סובלת מכאבים ונפיחות בקרסול שמאל ומתקשה לדרוך על הרגל, רציתי לדעת האם מדובר בשברים או בפגיעה ברצועה? - נשמע שמדובר בפגיעה מעורבת. האם מיפוי עצמות היא בדיקה אמינה? - כן. אלו בדיקות נוספות מומלץ לבצע? - לא אוכל להמליץ על בדיקות ללא בדיקה קלינית. האם פיזיותרפיה בלבד תעזור ולא תגרום לנזק לטווח הארוך? - בד''כ זה עוזר. ניתן לדרוך על הרגל? - לא אוכל להמליץ, מאחר ולא בדקתי. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול