ocd=crps ונוירומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

24/02/2011 | 22:27 | מאת: משה

שלום קוראים לי משה ולפני שנתיים וחצי נפצעתי בצבא במהלך תורנות נפל עלי שולחן 60 קילו על פטישון קרסול ימין. אובחן אצלי ocd של 3 מ"מ על 3 מ"מ. עברתי ניתוח להוצעת הנגע ניתוח שנכשל כי ה-ocd גדל ל9 מ"מ על 9 מ"מ ובנוסף נקרעו לי עצבים בשני צידי הקרסול (פנימי וחיצוני) בצד החיצוני התפתחה לי נוירומה ובנוסף אובחן אצלי crps tape 2 עברתי ליפני שנה וחצי עוד ניתוח להתריית הנגע וגם לקריטת עצבים spn(נוירומה) בקרסול ימין. עבר כבר שנה וחצי מניתוח ואן שום שיפור יש לי מוגבלה קשה מאוד בטווחי התנועה של הקרסול שינויי צבע וזרמים בצלקות והנגע גדל ל 1.04 ס"מ על 1 ס"מ בביקורת אצל האורטופד אמרו לי שאני בהתקף חזק של crps שמלווה בכול העצבים ברגל אני מטופל עם הכדורים ליריקה 300 מ"ג, mcr 10 מ"ג, אלטרולט 10 מ"ג. טרמדקס פלאש טאב 50 מ"ג אני מטופל במרפאת כאב תל השומר עברתי בלוקים וזריקות תחת שיקוף ללא הקלה רציתילדעת מה אפשר לעשות לצורך הקלה בכאבים אני לא מצליח לישון יותר בלילה ה ocd הוא בטאלוס והומלץ לי ניתוח שלישי אך הרופאים לא מוכנים לנתח עד שאני יחלים מה crps זה הגיוני

27/02/2011 | 01:49 | מאת: דנה

שלום משה ממש לא רופאה, אבל מה שאתה מתאר הוא סיבולך שקרה לך אחרי הפציעה. CRPS הוא למעשה תסמונת של כאב , שבמקרה שלך יש לו בסיס של פגיעה עצבית. לא הצלחתי להבין אם "הנגע" אצלך הוא ה -OCD, ולמה עדין יש לך אותו בקרסול. אני לא מצליחה לבהביןגם, אם הכאב שלך הוא כאב ממאמץ/דריכה שקשורים לOCD או שזה כאב תמידי , שקשור לCRPS? בכל מקר,ה המרפאה בתל השומר היא מרפאה טובה מאוד. האם אתה מטופל שם גם אצל ד"ר אדהן? או קרק במרפאת הכאב הרגילה? האם מטפלים בך גם בפיזיותרפיה אינטנסטיבית? הידרותפרפיה? הידרותרפיה מועיל המאוד, ומקלה בד"כ כאבים מהסוג הזה התרופות שאתה נוטל- הן התרופות המתאימות, ואתה לוקח בהחלט כמויות נכבדות. אין סיבה להעלות מינונים. כן יש צורך לבדוק אולי רפואה משלימה וכן טיפול פסיכולוגי תומך, להתמודדות עם הכאב. יש הכול במרפאה בתל השומר. נסה לבקש. אל תוותר לעצמך, מה שהכי חשוב עכישו- הוא להילחם בזה. CRPS - אם לא נלחמים בו, הוא נשאר, והוא לכל החיים, והוא מוביל למצבים שים מאוד עליך להתעקש, למרות הכאב. להניע את הרגל. לדרוך, לעשות פיזיותרפיה. בהצלחה רבה! דנה

13/03/2011 | 09:38 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אין לי מה להוסיף לתשובתה של דנה. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול