הלוקס ולגוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

24/02/2011 | 13:59 | מאת: ס

שלום. אני סובלת מהלוקס וולגוס. בנוסף לעיוות חמור של הרגל, אני סובלת מכאבים תמידיים והוצע לי לעבור ניתוח. אני רוצה לעבור ניתוח בשתי רגליים בו זמנית. הבנתי שלא אוכל לחזור לפעילות רגילה במשך כחודש וחצי. עם זאת, אני רוצה לחדד כמה שאלות: 1) כמה זמן לאחר ניתוח אוכל ללכת? 2) כמה זמן לאחר ניתוח אוכל לנהוג? 3) אני לא יכולה להרשות לעצמי לקחת חודש וחצי חופשת מחלה. מתי הכי מוקדם אוכל לחזור לעבודה (העבודה שלי היא בישיבה, מול המחשב)? 4) מה הסיכוי שאחרי הניתוח ההפרעה תחזור? תודה רבה, סופי

27/02/2011 | 02:02 | מאת: דנה

שלום סופי. ממש לא רופא,ה אבל - הרשי לי לומר משהו מקדים, לפני תשובות לשאלותייך. ניתוח בו זמני של שתי הרגליים הוא אל משהו שכל רופא יסכים לעשות, ואישית, אינ חושבת שגם אל כדאי לך. אחרי ניתוח כזה - את לא יכול הללכת כמה שבועות. זה לא יהיה מעשי להיות בכיסא גלגלים למשך זמן. מה גם שאינך יודעת מה תהיה התוצאה של הניתוח ואיך הגוף יגיב ולא כדאי להעצים את ההתמודדות. ולשאלותייך: 1. ללכת - אם עושים רגל אחת - אפשר להתחיל בערך אחרי שלושה שבועות-חודשיים, תלוי בגוף המתנתח. 2. כנ"ל. 3. ללכת לעבודה זו לא הבעיה. הבעיה היא להגיע ליה. אם לא תוכלי ללכת- לא תוכלי לעבוד. 4. הסיכוי שזה יחזור קיים תמיד. שאלה של גוף, ושל תגובתו לניתוח. אסור גם לשכוח שלניתוח יש לא מעט סיבוכים אפשריים, וצריך להביא אותם בחשבון. החל מזיהום, שיכול להאריך מאוד את תקופת ההחלמה ועד לדברים רצינים יותר- פיגעה עצבית וכדו'. לפני ששוקלים ניתוח, צריך להיות בטוחים שבאמת באמת כלו כל הקצין. בהצלחה דנה

28/02/2011 | 13:50 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אין לי מה להוסיף לתשובתה של דנה. בברכה – דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול