שלום רב,

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

22/02/2011 | 15:43 | מאת: אורלי

שמי אורלי, אני בת 25 , סובלת מזה כשנתיים מנקעים חוזרים לפני כשנה עברתי ניתוח לשחזור רצועות ותיקון שבר אך הניתוח לא הצליח וממשיכה לנקוע/שבר בקרסול שמאל. בבדיקת MRI נמצא קרע של רצועת ה ATFL בבדיקה אצל רופא הוא המליץ לי על ניתוח תפירת רצועה בשיטת ברוסטרום. אני חוששת מהניתוח, מההשבתה הצפוייה , מהכאבים ומסיבוכים אפשריים... מה דעתך בנושא ומה הסיכונים בניתוח שכזה וזמן ההחלמה כידוע לך? תודה, אורלי

27/02/2011 | 02:07 | מאת: דנה

שלום אורלי ממש לא רופאה, אבל - לא כתבת אם מדובר בקרע מלא של הרצועה או חלקי. עם קרע מלא, אזי ניתוח הוא הדרך הכמעט יחידה. אם חלקי- לאו דווקא. בכל מקר,ה את צודקת. בניתוח יש השבתה, יש סיכונים, ושי בעיות, אולים- אם את משיכה לנקוע ולשבור, אוליאין לך ברירה. אגב, האם את ספורטאית? רקדנית? או בעלת גמישות יתר? אם כן, במיוחד אם את בעלת גמישות יתר, יש ליידע על כך את הרופא . לעתים, דווקא אצל בעלי גמישות יתר - ניתוחים כאלה פחות מומלצים. בהצלחה דנה

27/02/2011 | 10:27 | מאת: אורלי

קרע מלא לשאלתך אני לא ספורטאית,רקדנית, ובעלת גמישות יתר זה קורע לי כול פעם בהליכה רגילה וישירה את מדברת מניסיון או משהו?

28/02/2011 | 09:48 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

במידה ויש נקעים חוזרים לאחר ניתוח, אני ממליץ על סוג ניתוח אחר מבוסטרום. למשל אוואנס או קריסטיאן סנוק. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול