פגיעה בקרסול וכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

26/01/2011 | 11:37 | מאת: תלמה

ד"ר טיטיון שלום רב, לפני שבעה חודשים נפלתי וכתוצאה נפגעה לי הקרסול. היו נפיחויות, אודם וכאבים. צילום הראה שאין שבר וגם לא דלקת אבל הכאבים לא פסקו בעצם עד היום. במשך חודשיים עשיתי פיזיוטרפיה ע"י חימומים, אולטרהסאונד ומים חמים. לאחר ביצוע אולטרה סאונד לקרסול שעשיתי בתחילת החודש הזה התברר שיש לי מעט נוזלים וזה הפרוט של האבחנה: גידים פרוניאלים - הדגמה תקינה. במעטפת גיד פירוניאלי ברוויס הודגם תהליך נוזלי עם תוכן איקוגני באורך 0.5 ס"מ, יתכן סינוביה. רצועה ATFL הודגם מעט נוזל תוך פרקי. מבנה גרמי - אי סדירות. אודה לך אם תוכל להסביר לי מה בדיוק המצב שלי ומה זה סינוביה? האם זה מסוכן והאם זה יכול גם להתפשט לחלקים אחרים? תור לפיזיוטרפיה נקבע לי רק למחצית חודש מרץ . הרופא המליץ על גלים קצרים. האם זה נכון והאם ניתן לחכות כל כך הרבה זמן ומה ניתן לעשות בינתיים בטיפול עצמי? תודה מראש. תלמה

08/02/2011 | 10:06 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אודה לך אם תוכל להסביר לי מה בדיוק המצב שלי ומה זה סינוביה? - לא אוכל להסביר בדיוק מה המצב כי לא בדקתי אותך ולא ראיתי בדיקות עזר. יש כאבים ותגובה דלקתית סביב הקרסול לאחר חבלה. סינוביה זאת רקמה שעוטפת גידים ומפרקים. האם זה מסוכן והאם זה יכול גם להתפשט לחלקים אחרים? - לא מסוכן ולא מתפשט. תור לפיזיוטרפיה נקבע לי רק למחצית חודש מרץ . הרופא המליץ על גלים קצרים. האם זה נכון והאם ניתן לחכות כל כך הרבה זמן ומה ניתן לעשות בינתיים בטיפול עצמי? - אין מה לעשות לגבי התור זה התור שנקבע. ברור שעדיף לטפל כמה שיותר מהר. גלים קצרים, אולטראסאונד , טיפול מקומי, לרגילי מתיחה, וכ''ו. לגבי טיפול גכרגע ניתן למרוח משחות אנטידלקתיות וכ''ו. בברכה - דר' טיטיון.

10/03/2011 | 13:22 | מאת: תלמה

לד"ר טיטיון, תודה על תשובתך. תלמה

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול