אולטרסאונד באזור הקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

25/01/2011 | 22:45 | מאת: ירדנה

שלום לפני כחצי שנה נפלתי והיה לי שבר במטטרזוס מס. 5. גובסתי ל-6 שבועות ואחריהם טופלתי בפיזיותרפיה במשך כחודשיים. שבמהלכם היו לי כאבים וחוסר גמישות באזור העקב והקרסול אך נאמר לי שזה קורה בגלל חוסר התנועה של הרגל בזמן שהיתה מגובסת. אני עדיין סובלת מכאבים בעקב והקרסול, עם זאת יש יותר גמישות. האורטופד שלח אותי לביצוע צילומי רנטגן ואולטרסאונד של הקרסול מחשש לדלקת בגידים. הרנטגן ללא ממצאים. בפענוח האולטראסאונד נכתב: טנדיניטיס עם נוזל וטשטוש הסיבים של גיד הפרונאוס ברביס. נוזל בכמות מינימלית של הרטינקום התחתון. אשמח אם תעזור לי להבין את הפענוח. תודה ירדנה

01/02/2011 | 10:37 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

מדובר בבעיה דלקתית מקומית. ניתן להציע טיפול פיזיוטרפי מקומי, הזרקה ועוד. פני לבדיקת אורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול