מדרסים במידת גבס - מה באמת אמורים לקבל?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

20/01/2011 | 00:07 | מאת: מ

שלום דר. כבר כמה שנים, גם באזרחות וגם בצבא מנפקים לי "מדרסים במידת גבס" עקב פלטפוס. באזרחות לקחו הטבעה בישיבה בספוג, אמרו שיוצקים לגבס, ומזה הכינו מדרס. פעם אחת, עבור 1200 ש"ח, לקחו באמת מידה עם גבס, והכינו מדרסים שחוץ מללכלך את הגרביים לא נתנו שום ערך מוסף. בצבא לוקחים גם במידת ספוג, אבל בעמידה. בכל הפעמים, במרשם שקיבלתי היה רשום "מדרס במידת גבס". בעקבות מידע סותר שמצאתי באינטרנט, אשמח אם תסביר לי מה הם סוגי המדרסים שקיבלתי כל פעם, מה הם באמת "מדרסים במידת גבס", מה ההבדל ביניהם לבין אלו שלוקחים בהטבעה בספוג, ואיך הם נקראים בעגה המקצועית (מה שאמור להיות רשום במרשם עצמו) כמו כן, מה היא הדרך הנכונה לקחת מידה בספוג (עמידה\ישיבה)? מצטער על השאלות הרבות ואשמח אם תענה לי על כולן תודה

26/01/2011 | 11:42 | מאת: יעקב חיים וינברג

מדרסים עם מידת גבס - עוטפים את הרגל בתחבושות גבס ומייצרים את המדרס על יציקת גבס שמתקבלת ממידות שנלקחו. מדרסים יש רבים ומסוגים שונים והם נבדלים זה מזה בחומרים מהם הם בנויים, בשיטת העבודה וברמה המקצועית של האדם המבצע אותם. למען הרחב ידיעותיך בנושא מדרסים אני מצרף קישור למאמר על סוגי מדרסים שונים: http://pedia.walla.co.il/?w=/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%9D בברכה יעקב וינברג

26/01/2011 | 11:47 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אין לי מה להוסיף לתשובה של יעקב. בברכה - דר' טיטיון

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול