ההיפך מפלטפוס- קשת עמוקה מדי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

16/01/2011 | 20:26 | מאת: אודליה

ד"ר שלום, אני סובלת מקשתות עמוקות מדי בשתי כפות רגליי, בעיה הגורמת לי לכאבים מרובים בעת ריצה, הליכה, ואפילו עמידה לזמן ממושך. מעולם לא שמעתי על עוד אדם חוץ מאמא שלי שיש לו בעיה זהה כך שאני לא יודעת אם יש לה שם או הגדרה. לעולם גם לא התייעצתי עם רופא לגבי זה ובינתיים אני הולכת עם רפידות ומאלתרת דברים שיהוו תחליף ויימלאו לי את "החלל הריק" ברגל. השאלה הראשונה שלי היא- עם מי עליי להתייעץ לגבי זה, והאם ניתן לטפל בזה? שאלה שניה- בקרוב אתגייס לצה"ל ואני מאוד רוצה פטור מריצות ומנעליים בגלל בעיה זו, למי עליי לפנות בנוגע לזה והאם זה אפשרי בכלל?

17/01/2011 | 10:27 | מאת: יעקב חיים וינברג

שלום אודליה הולפוס – יש להשתמש במדרסים עם קשת גבוהה, ולייצב את עצם העקב. כמו כן המדרס במקרה זה צריך לבלום את המשקל והלחץ שמופעל על עצם העקב. לשם ריכוך ההליכה יש ללכת בנעל בולמת זעזועים. בברכה יעקב וינברג

17/01/2011 | 15:00 | מאת: אודליה

תודה רבה על התגובה עזרת לי מאוד!! איפה אפשר לקנות מדרסים ונעליים כאלה? (והאם יש לך מושג כמה בערך זה עולה..) ולגבי הצבא יש לי אפשרות לדרוש את זה?

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול