פענוח MRI קרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

07/01/2011 | 17:27 | מאת: אסף

ד"ר שלום, לאחר ביצוע MRI הגיעו אליי התשובות הבאות: מוקד נזק תת-כונדרלי גדול במשטח המפרק של הטיביה הדיסטלית עם הטאלוס בקוטר 15X17 מ"מ, מוקף בצקת מוח העצם מפשוטת, עם רושם להידקקות שכבת הסחוס המפרקי באיזור זה. ללא הדגמת מאפייני OCD בגג הטאלוס, ללא תפליט מפרקי משמעותי בקרסול או בשאר המפרקים. ה-ATFL מעובה לא סדיר עם מספר פגמים המחשידים לשילוב של SPRAIN כרוני וקרעים חלקיים. הדלטויד שמור. - לסכום: נזק גרמי עם מרכיב כונדרלי נלווה כמפורט בטיביה הדיסטלית. נזק חלקי כרוני ל-ATFL. מה אני יכול להסיק מכך? אני חייל ולכן בדיקת אורטופד נוספת לוקחת המון זמן, ורציתי לדעת בערך מה המצב. בתודה, אסף

09/01/2011 | 11:19 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

יש פגיעה בסחוס ובעצם מתחת לסחוס בקרסול הדורשת טיפול. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול