דלקת בגידים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

04/01/2011 | 04:21 | מאת: דור

שלום רב קוראים לי דור וב26.8.10 קיבלתי מכה חזקה בקרסול במקום עבודתי וכתוצאה מהמכה התנפח לי הקרסול ב29.08.10 עשיתי צילום רנטגן ובוא הכל נמצא תקין לאחר שבועיים (15.9.10) שהכאבים לא נרגעו נשלחתי לעשות אולטרה סאונד בקרסול הממצאים שנתגלו בבדיקה הם שהגידים הפרוניאליים - רגישים, מעט מעובים עם נוזל סביבם לאחר כמעט 3 חודשים בהם לא הייתה הטבה(עם טיפול באטופן) במצב נשלחתי לעשות מיפוי עצמות בבדיקה הייתה קליטה מוגברת דיפוזית בקרסול וכף רגל שמאל, ובסיכום נרשם ממצאים בקרסול וכף רגל שמאל- על רקע שינויים דלקתיים קלים פוסט טראומתיים? אני כרגע ממתין לתור לרופא מומחה לכף רגל וקרסול בכל מקרה השאלה שלי היא כזאת ביטוח לאומי החליט שהחודש הראשון שאחרי התאונה לא עבדתי כתוצאה מהמכה ואילו מחודש אוקטובר הנזק אינו נבע מהמכה האם יש בזה איזשהו היגיון? מעבר לזה יש לי שאלה נוספת כרגע האורטופד שלי הגדיר את הדלקת הזאת כ"כרונית" האם יש לזה תרופה או טיפול מסויים שיכול להעביר לי אותה? מעבר לזה קצת רקע עליי אני בן 24 מבנה גוף מלא מעולם לא סבלתי מאיזה פגיעה רצינית בקרסול כבר כ6 שנים אני עובד בביטחון (3 מתוכם צבא) אשמח לקבל את דעתכם בנושא בתודה! דור

06/01/2011 | 08:05 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

בכל מקרה השאלה שלי היא כזאת ביטוח לאומי החליט שהחודש הראשון שאחרי התאונה לא עבדתי כתוצאה מהמכה ואילו מחודש אוקטובר הנזק אינו נבע מהמכה האם יש בזה איזשהו היגיון? - לדעתי לא. מעבר לזה יש לי שאלה נוספת כרגע האורטופד שלי הגדיר את הדלקת הזאת כ"כרונית" האם יש לזה תרופה או טיפול מסויים שיכול להעביר לי אותה? - אפשר לנסות טיפול פיזיוטרפי מקומי עם אולטראסאונד טיפולי ועוד. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול