שברי מאמץ בעצם המסרק כף רגל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

29/12/2010 | 06:31 | מאת: דנית

ד"ר נכבד! בשבוע שעבר, אחרי ימים ארוכים של סבל וכאב בכף רגל שמאל (גב כף הרגל), אובחנו אצלי שברי מאמץ בעצמות המסרק של כף רגל שמאל. כמובן, שההנחיה הראשונית היא מנוחה. יחד עם זאת ברצוני לשאול, אלו פעילויות מותרות לי בטווח הקרוב ואלו בטווח הרחוק? אני רזה באופן יחסי ועושה הליכות נמרצות מידי יום וכן שחיות ארוכות. מלבד זאת אני מדריכה ליוגה וכרגע אינני מסוגלת לעשות אף אחת מן הפעילויות הללו בגלל שהן גורמות לי לכאב. האם אתה חושב שאוכל בעתיד לחזור ולעסוק בהן? והאם כרגע אוכל לפחות לעסוק בשחייה? האם השחייה מותרת כאשר יש שבר מאמץ בעצם המסרק? על תשובותיך אודה.

30/12/2010 | 16:47 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

שחיה,בידה וזה לא גורם לך לכאבים, מותר. כל השאר אסור. לפחות חודש וחצי בתור התחלה. לפחות!!!! בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול