בדיקת MRI קרסוליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

19/12/2010 | 13:00 | מאת: רותי

שלום, עשיתי בדיקת MRI בעקבות כאבים עזים בקרסול שמאל. התשובות שקיבלתי הן: נוזל מוגבר במקצת במפרק הקרסול ובמפרק הסוב-טאלרי האחורי, ללא עדות לחיבור טרזאלי. נראה מוקד ציסטי בקוטר כ-8 מ"מ באספקט התחתון (פלנטרי) של כף הרגל. הוא נראה מתבלט מהמרווח שבין הקלקנאוס לנביקולר. בסמון נראה נוזל מוגבר במידה בינונית במפרק הסובטאלרי הקדמי. כאמור, ללא עדות לחיבור טרזאלי קלקנאלי נביקולרי. לסיכום: ללא ממצא גרמי בקרסול שמאל. ללא מצא חריג ברצועות ובגידים המודגמים. מוקד ציסטי קטן המתבלט ככל הנראה מהמרווח הקלקנאל-נביקולרי. תיתכן: ציסטת גנגליון קטנה. אודה לך אם תוכל להסביר לי את התשובה ולומר לי כיצד מטפלים.

28/12/2010 | 09:53 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

התשובה אומרת שרוב הבדיקה תקינה מלבד הציסטה המתוארת. לצורך המלצה על טיפול יש צורך בבדיקה פיזיקלית ואבחנה. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול