כאבים בכף רגל לאחר חצי מרתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

14/12/2010 | 20:11 | מאת: אייל

שלום ד"ר טיטיון,אני בן 33,עוסק בפעילות ספורטיבית כ-שנתיים,בעיקר בריצה.מעולם לא סבלתי מפציעות או בעיות ברגליים.לפני כ- 4 חודשים התחלתי להתאמן בצורה מסודרת למרתון.לפני מספר ימים השתתפתי בתחרות של חצי מרתון ויומיים לאחר מכן התחלתי להרגיש כאבים חזקים לאורך הצד החיצוני של כף רגל שמאל עד כדי מצב שממש מקשה על ההליכה.האם לדעתך זוהי דלקת באזור של כף הרגל שנובעת מטראומה של הריצה הארוכה (שאמור לחלוף תוך זמן סביר) או שמא זה שבר הליכה ומה המשמעויות הנובעות מכך? עשיתי לפני כחודש מיפוי עצמות מסיבה אחרת,האם יש מניעה לעשות אחת נוספת בגלל הפרק זמן הקצר שעבר,במידה ואצטרך? תודה מראש!

19/12/2010 | 15:15 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

האם לדעתך זוהי דלקת באזור של כף הרגל שנובעת מטראומה של הריצה הארוכה (שאמור לחלוף תוך זמן סביר) או שמא זה שבר הליכה ומה המשמעויות הנובעות מכך? - לא ניתן לדעת ללא בדיקה קלינית ובדיקות עזר. עשיתי לפני כחודש מיפוי עצמות מסיבה אחרת,האם יש מניעה לעשות אחת נוספת בגלל הפרק זמן הקצר שעבר,במידה ואצטרך? - מדובר בכמות קרינה לא זניחה אבל אם אין ברירה, אין ברירה. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול