שבר בקמיצה ברגל שמאל- (האצבע השנייה משמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

14/12/2010 | 14:58 | מאת: לי

לפני שבוע ויומיים נפלתי ושברתי את האצבע ברגל בצילום רנטגן נראה "שבר ללא תזוזה" באצבע שניה משמאל ברגל השמאלית.- במילקת תאונות חבשו קיבוע של 3 אצבעות בחבישת קובן וזומנתי לביקורת וצילום נוסף ל17 יום לאחר מכן ונאמר לי שזה מספיק זמן החלמה לשבר כזה. א- האם שבועיים ויומיים זה פרק זמן מספיק לאיחוי השבר באמת? ב- עבר מעל שבוע ועוד יש לי כאבים במנוחה בלילה וכן אי נוחות ותחושת לחץ של החבישת קובן - לפעמים יש תחושת נימול ואני מנסה להזרים קצת את הדם במסג' בכף הרגל. בנוסף לכך יש תחושה שהכאב מחריף שהרגל חשופה לקור האם זה נורמלי אחרי שבוע+ שעוד יהיו כאבים? האם יכול להיות שקור מגביר את הכאב ויש רגישות יתר? (אני סטודנטית וחזרתי ללימודים דורכת על העקב, וקצת קביים כי אני צרכה להיות ניידת- הליכה מרובה על העקב גורמת לכאבים אך נותנת לרגל לנוח למעלה בכל הזדמנות במשך היום- למראית עין אין נפיחות שלא היתה קודם או אצבעות כחולות) עצתך ועזרתך בבקשה

14/12/2010 | 15:11 | מאת: לי

האם יכול להיות שכתוצאה מהתחבושת שמקבעת יש רעידות ברגל?

19/12/2010 | 14:25 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

א- האם שבועיים ויומיים זה פרק זמן מספיק לאיחוי השבר באמת? - לא. לשבר לוקח לפחות 6 שבועות להתחבר. ב- עבר מעל שבוע ועוד יש לי כאבים במנוחה בלילה וכן אי נוחות ותחושת לחץ של החבישת קובן - לפעמים יש תחושת נימול ואני מנסה להזרים קצת את הדם במסג' בכף הרגל. בנוסף לכך יש תחושה שהכאב מחריף שהרגל חשופה לקור האם זה נורמלי אחרי שבוע+ שעוד יהיו כאבים? - כן. האם יכול להיות שקור מגביר את הכאב ויש רגישות יתר? - כן. האם יכול להיות שכתוצאה מהתחבושת שמקבעת יש רעידות ברגל? - לא. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול