דחוף בנוגע לבתי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

03/12/2010 | 09:01 | מאת: גלית

בתי בטירונות נפלה ונפגעה בקרסול ובכף הרגל לפני שלושה ימים בטירונות. למחרת בצילום ובאולטרסאונד לא מצאו שבר או קרע.היא עדיין בטירונות מקבלת רק כדורים נגד כאבים המצב מחמיר הרגל נפוחה סובלת מכאבים.היא נאלת לדרוך על הרגל וקשה לה כבר לנעול את הנעליים הצבאיות אין קביים מה לעשות? דחוף נייד 052-4751900

04/12/2010 | 21:29 | מאת: דנה

שלום גלית ממש לא רופאה, אבל - אם עברו רק שלושה ימים מאז שבתך נפגעה, ועשו צילום וגם US וגילו שלא רואים קרע או שבר- כנראה מדובר באמת בנקע. זה יכול הליות כואב מאוד. בד"כ עד היום השלישי-רביעי של הפציעה הסימפטומים יכולים להחמיר, אבל אז ביום הרביעי-חמישי אמורים להתחיל לחוש הקלה. היא לא אמורה לדרוך על הרגל, אלא לקבל גימלים. ועל זה כדאי להתעקש. אם היא הגיעה לשבת לבית - כדא י לקחת לקצין העיר ולקבל גימלים. בכל מקרה- כדאי לחבוש את הרגל עם תחבושת אלסטית, לעשות קומפרסים עם קרח לפחות 4-5 פעמים ביום למשך 20 דקות כל פעם. ולהשתדל לא לדרוך והשרגל תהיה מורמת. אם זה אכן רק נקע - זה אמור לעבור בתוך שבוע - שלושה שבועות. בריאות שלמה דנה

13/12/2010 | 08:28 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אין לי מה להוסיף לתשובתה של דנה. בברכה - דר' טיטיון

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול