ציסטה בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

02/12/2010 | 19:42 | מאת: רועי מלצר

שלום, אני חייל בשירות סדיר ולפני 7 חודשים נקעתי את קרסול רגלי השמאלית, והטיפול שקיבלתי ניתן לי במסגרת הצבאית. ביצעתי מספר טיפולי פיזיותרפיה וההטבה הייתה חלקית, אך במאמץ נשארו לי עדיין קצת כאבים. בתקופה האחרונה, חזרו לי כאבים בקרסול וראיתי שבצד הפנימי של הרגל (לא בצד של הנקע) נוצרה לי מעין בלוטה (אך הרגל כאבה לי גם בצד החיצוני של הנקע). עשיתי בדיקת US וההדגמות היו תקינות בכל הפרמטרים. בגיד ה-FDL ההדגמה הייתה תקינה אך כתוב:"באיזור הפטישון במעטפת הודגם תהליך נוזלי בגודל 0.8*0.5 ס"מ ייתכן גנגליון ציסט". יש לי מספר שאלות לגבי העניין: 1. מה זה בעצם גנגליון ציסט? 2. האם זה יכול לעבור ללא טיפול? 3. מה דרך הטיפול בזה? 4. אם זה לא כואב יותר מדי אז ישנה אפשרות לטפל ללא ניתוח? 5. מהם הסיכונים בניתוח? 6. האם ישנה אפשרות שזה נגרם בעקבות הנקע? 7. האם ישנה אפשרות לרשלנות רפואית שהובילה לדבר? תודה רבה.

12/12/2010 | 14:05 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

יש לי מספר שאלות לגבי העניין: 1. מה זה בעצם גנגליון ציסט? - ציסטה עם נוזל מתוך המפרק או מעטפת הגיד. 2. האם זה יכול לעבור ללא טיפול? - כן. 3. מה דרך הטיפול בזה? - ניקור או ניתוח או לעזוב את זה בשקט. 4. אם זה לא כואב יותר מדי אז ישנה אפשרות לטפל ללא ניתוח? - ראה הנ''ל. 5. מהם הסיכונים בניתוח? - זיהום בפצע, פגיעה בעצבים ובכלי דם. 6. האם ישנה אפשרות שזה נגרם בעקבות הנקע? - כן. 7. האם ישנה אפשרות לרשלנות רפואית שהובילה לדבר? - לא. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול