נפילה נוספת על רגל עם קרסול שבור

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

28/11/2010 | 21:09 | מאת: גיא

שלום, לפני ארבעה ימים שברתי את הפיבולה בחלק התחתון-חיצוני (ממש על ה"גולה") - שבר קטן (רואים שפיץ קטן במקום עצם חלקה). מאז חבשו לי את הרגל בתחבושת אלסטית ובאייר-קאסט, וישבתי איתה כל היום כשהיא מוגבהת. הרגל הייתה נפוחה מאוד (בגודל של כדור טניס, ללא אודם) באיזור השבור דקות לאחר הנפילה, והנפיחות התפשטה מעט לקידמת כף הרגל ולאצבעות עד סוף היום הראשון. ביום השני הנפיחות באצבעות גדלה, צבע האצבעות רגיל, יש בהן תחושה כרגיל וניתן להזיז אותן. לאחר שלושה ימים (בהם הנפיחות לא קטנה, או קטנה במעט באיזור השבר אך לא באצבעות), נפלתי וקיבלתי מכה ברגל הפגועה. לא מכה חזקה מאוד (אבל מן הסתם מאוד כואבת) לאחר מכן נראה שהצד השני של כף הרגל (הצד הפנימי) התנפח, ובמשך יום שלם סבלתי מכאבים חזקים מאוד (כמו אלה של היום הראשון) אבל בצד הנגדי לצד השבור (ז"א כאבים במקום החדש שהתנפח). יום לאחר הנפילה השניה, הכאבים שככו. השאלות שלי הן: 1.נקבע לי תור לפיזיוטרפיה לעוד יומיים, האם כדאי לדחות את הטיפול ולתת לרגל עוד זמן להחלים? 2. האם כדאי ללכת שוב לרופא שיבחן את הרגל?, ואם כן, מה הוא יוכל לעשות?

30/11/2010 | 19:48 | מאת: גיא

בסוף לא היתה פיזיוטרפיה. הרופאה הסתכלה על הרגל, ועל צילום נוסף, והזמינה אותי לשבוע הבא לביקורת, ופיזיוטרפיה.

06/12/2010 | 20:51 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

נשמע שצריך מנוחה עם רגל מורמת, קרח, הימנעות מדריכה, והפעלה עדינה בפיזיוטרפיה. כמו כן סבלנות ולפנות לבדיקה של אורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול