שברים של ראשי המפרקים 3,4

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

19/11/2010 | 21:55 | מאת: אילן

שלום דר' טיטיון לפני חודש בדיוק נחבלתי בכף הרגל בתאונת דרכים. במיון אובחנו בCT שברים עם פריקה של מסרקים 3-4.החלקים המנותקים יושבים מחוץ למפרק. רופאי המיון ביקשו לטפל ניתוחית עם אפשרות לקיבוע פנימי או רזקציה של הפרגמנטים וביצוע אינטרפוזיציה עם הגידים המיישרים. ביקשתי דעה נוספת והמומחה האחר אמר כי אין מקום לנתח בגלל שט"ד והמליץ להמתין מספר חודשים באומרו כי תמיד ניתן לנתח ולהלציא את החלקים. קיבלתי את עצתו ומאז הלכתי עם מגף הליכה. נפגשתי מיוזמתי עם מומחה נוסף דרך הקופה לצורך מעקב והוא הציע ניתוח להחזרת החלקים למקומם בדחיפות. אמר כי החלקים גדולים ומתבקש להחזירם. 3 רופאים - 3דעות שונות. האם ניתן להחזיר קטע עצם למקומו לאחר כחודש. מה עלי לעשות?

22/11/2010 | 13:09 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

ככה זה. היכן שיש שני רופאים יש שלוש דעות. עליך להחליט מי הרופא שמטפל בך וללכת איתו על הטיפול שהוא מציע לך. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול