קנאקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

20/12/2003 | 13:50 | מאת: חוה

כמה קנאקים באמת מזיקים למפרקים לפי המחקרים האחרונים.... זה נכון שהמפרקים הקטנים יכולים להפגע?

30/12/2003 | 07:44 | מאת: ד"ר זאב אשכול

הקנאק הינו קול המופק תוך מתיחת קופסית המפרק והמיבנים הסובבים אותו תוך יצירת ריק חלקי. למיטב ידיעתי התופעה לא נחקרה די הצורך כדי להשיב באופן מבוסס על שאלתך. בכל מקרה, אילוצי מתיחה מרובים לא מומלצים בגילאי הצמיחה בשל נזק אפשרי לסחוסי הצמיחה ובפרטים הלוקים במחלות שגרוניות ו/או הנוטלים תרופות סטרואידליות, נוגדות דלקת כלליות ו/או אנטיביוטיקה שונות בפרט ממשפחת הקווינולונים בהם נמצאו קרעי גידים בשכיחות יתר.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול