שריר תפוס כרונית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

19/12/2003 | 14:17 | מאת: חיים

שלום. אני בחור בן 26 שמתאמן בקביעות. לפני כשנתיים נתפס לי שריר בגב העליון בצורה רצינית למשך שבוע. מאז, השריר תפוס ברמות שונות. בד"כ אני מרגיש אותו תפוס כשאני מושך את הצוארבאלכסון למטה (כמו בתנועת הנהון עם הראש). לפעמים השריר נתפס בצורה רצינית יותר. מדובר בדיוק על אותו שריר לאורך כל הזמן הזה. הייתי בטיפול אצל מסז'יסט אבל זה לא עזר. הייתי אצל אורתופד והוא שלח אותי לצילומים ולמיפוי עצמות ולא נמצא דבר. מה עושים?

30/12/2003 | 08:15 | מאת: ד"ר זאב אשכול

לפי תאורך, השריר התפוש הינו אחד מהשרירים הנאחזים בהיבט הפנימי של השכמה - דהיינו או הטרפז או מרים השכמה או הרומבואידים. ממליץ על חימום, תוספת של תרופות לשיכוך דלקת וכאב, מרפי שריר, מחזור פזיותרפיה נוסף, טיפולים חלופיים וסבלנות. בד"כ המצב חולף ללא התערבות חודרנית.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול