תוצאות מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

11/10/2018 | 10:31 | מאת: עידו

שלום, לפני כחודשים כף רגל ימין שלי כאבה והתנפחה, בצילום לא נמצא שבר קיבלתי אוגמנטין 750 ולאחר כ4 ימין הנפיחות ירדה והכאבים פחתו אך לא פסקו. בעקבות כך הופנתי למיפוי עצמות מיפוי עצמות כולל ספקט כפות רגליים: חומר הזרקה : המטופל קיבל 27.00mci של Tc99m סיבת הפניה: כאבים בכף הרגל. ממצאים : קיימת קליטה מוגברת מוקדית באספקט אחורי של קלקנאוס בכף רגל ימין - ייתכן אנטזופתיה או .Achilles Tendinitis. קליטה מעט מוגברת מינימלית ב MTP1- של כף רגל ימין ואי-סדירות בקליטה בעמוד השדרה הגבי. אין לראות קליטה פתולוגית בשאר השלד. סיכום : קליטה מוגברת כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים נווניים או דלקתיים. אני חייב להוסיף שאני עוסק בריצה 3 פעמים בשבוע אודה לך אם תוכל להסביר מה משמעות תוצאות המיפוי תודה רבה

שלום רב אין משהו ספציפי שמסביר את תלונותיך במיפוי. ממליץ לפנות שנית לאורטופד לבדיקה. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול