כאבים חזקים בעת מאמץ - תוצאו, MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

30/04/2018 | 10:31 | מאת: לילך

בני בן ה 17 סובל מכאבים בזמן מאמץ וגם אחרי בחיבור בין הקרסול לשוק ובכלל באיזור , ביצע MRI : ממצאים: .2 מסוג ACCESSORY NAVICULAR מודגם ציסטות גנגליוניות תוך גרמיות בצוואר של הקלקנאוס. ללא עדות לנזק ברצועות או גידים של הקרסול וכף הרגל. ללא הדגמת נזק אוסטאכונדרלי בכיפת הטאלוס או בפלפונד. נוזל בכמות קטנה במפרק הסופרה-טלרי ובמפרק הטאלו-נביקולרי. מודגם מבנה תקין של התעלה הטרסלית, של סינוס טרסי ושל הפסיה הפלנטרית. האם יש טיפול ?

שלום רב יש לבדוק את הMRI בהקשר של הבדיקה הגופנית, כלומר סוג ומיקום הכאבים. בד"כ גנגליונים תוך גרמיים אינם גורמים לכאבים, אלא אם פורצים את דופן העצם. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול