ברגים נגד מסמרים - בוהן קלובה (הלוקס וולגוס)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

29/01/2018 | 15:30 | מאת: יעל

שלום רב, היני סובלת מבעיית בוהן קלובה (בליטה קיצונית של עצם הבוהן) מאז אני זוכרת את עצמי ולאחרונה הכאבים בלתי נסבלים. לאחר פגישות עם מס' מנתחים החלטתי סוף סוף על ניתוח לאחר שהוסברו לי כל ההליכים הכרוכים בדבר. המצב האישי שלי אינו מסתים רק בעצם הקלובה אלא גם בעצם המסרק השנייה והשלישית, גם שם צריך יישור/שיוף וקיבוע לדברי המנתחים. שאלתי היא כזו - חלק מהמנתחים המליצו לי על קיבוע של האזור באמצעות ברגים שישארו לצמיתות בכף הרגל, וחלק על מסמרים שיוצאו בטווח של מס' שבועות לאחר הניתוח. הניגודיות בתפיסת העולם של כל מנתח היא ממש קוטבית, חלק לא מוכנים לגעת בברגים מתוך תפיסה של "לא להשאיר עצמים זרים בגוף" וחלק טוענים שמסמרים הינה שיטה מיושנת וכואבת יותר שלא לצורך. אני קצת מבולבלת - מה היתרון של כל אחד על פני השני? האם עצם העובדה שיישארו לי ברגים בכף הרגל לאחר הניתוח תשפיע עליי באופן כזה או אחר? על גמישות כף רגל? הבדלי חום וקור בקיץ/חורף? האם תנועות חדות כגון כיפוף יתר של הבוהן (כתוצאה מנפילה על הבוהן לדוגמא) עלולה לגרום לבורג לצאת/לחדור עמוק יותר ולגרום לכאב? אני מאוד מבולבלת ומתקשה לקבל החלטה בנושא. אשמח מאוד לעצתך!!! תודה רבה, יעל

שלום רב מבחינה היסטורית, שימוש במסמרים קדם לשימוש בברגים. השיטות המודרניות משתמשות בברגים כיוון שקיבועים אלו יציבים יותר ואמינים יותר. כמובן שעדיין ניתן לקבע עם מסמרים אשר יוצאו לאחר מספר שבועות. הברגים עצמם בד"כ לא מפריעים ונשארים קבורים בתוך בעצם. בד"כ לא צריך להוציאם אלא אם הונחו לא נכון ומפריעים. לסיום, צריך לזכור שפחות חשובה טכניקת הקיבוע, ויותר חשוב טכניקת המנתח ויכולתו. וגם אישיות נורמלית לא תזיק. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול