פענוח תוצאות mri כף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

21/12/2017 | 17:49 | מאת: שושה

היי, אני בת 20, פניתי לאורתופד בשל נפיחות בעקב שמאל שהופיעה לפני כשלושה חודשים, באולטרסאונד ראו ממצא גושי, האורתופד הפנה לmri ואלו התוצאות, תוכל לעזור לי להבין מה הפענוח אומר ומה צריך לעשות? התויה קלינית:בירור גוש בצד המדיאלי פלנטרי של העצב שנראה בבדיקת .US ממצאים: לא נראו גושים. החלק הפלנטרי של כף הרגל והקרסול שמורים. הפציה הפלנטרית תקינה. ללא עדות לפיברומות או פלנטר פצאיטיס. ללא אנטזופתיה. גיד אכילס תקין. הגידים הפרוניאליים והגידים במדור המדיאלי תקינים. בצקת לשד עצם תת קורטיקלית בחלק הדיסטלי של הקובואיד ובבסיס מטטרסוס 4. פרט לכך נראים שינויי סיגנל דיפוזיים עדינים בשלד העצם שאינם ספציפיים. לא נראה קו שבר. עמדה תקינה. אין כמות חריגה של נוזל במפרקי הקרסול. רצועה טיביו פיבולרית קדמי תחתונה תקינה. רצועה טלו פיבולרית קדמית ורצועה טלו פיבולרית אחורית תקינות. הדלטואיד והספרינג תקינים. לאחר גדוליניום נראית האדרה בלשד העצם בקובואיד ובבסיס מטטרסוס 4. פרט לכך ללא האדרה חריגה. סיכום:שינויים בסיגנל לשד העצם בקובואיד ובבסיס מטטרסוס 4 ,לתיאום קליני לאפשרות של תגובת מאמץ. לא נרא

שלום רב המשמעות הינה שלא נצפה גוש באיזור הקרסול כפי שחשדו בבדיקת הסונר. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול