שבר תלישה באצבע רביעית ברגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

21/12/2017 | 06:58 | מאת: בועז

שלום רב, לפני כ - 8 חודשים יצאתי לטיול אינטנסיבי בגולן שבמהלכו חטפתי שבר תלישה באצבע רביעית ברגל ימין. האצבע שברה שמאלה ואפשר לראות בבירור את הנטייה שלה למתחת האצבע השלישית. מאז ניסיתי כל מיני דברים, כגון: אורטופד שאמר לנוח, בדיקה של רופא כף רגל שהמליץ על ניתוח והוצאת גיד באצבע שע"י כך היא תתיישר למקומה הרגיל אבל לא אוכל יותר לכופפה, פיזוטורפיה ממוקדת שנותנת דגש חזק על שרירי הליבה וכך הורדת עומס משרירי כף הרגל. עד כה כלום לא עבד. למעט הניתוח שאותו עדיין לא ניסיתי מטעמים ברורים. ז"א - נכון אין כבר שבר לפי הצילום, אבל האצבע עדיין נוטה בבירור שמאלה ואחרי יום שלם על הרגליים יש לי כאבים, והכי חשוב הוא שלצערי אני לא יכול לחזור לטייל/לרוץ כמו בעבר. אשמח לקבל המלצה/ייעוץ בעניין. תודה רבה, בועז

שלום רב כאשר לא עזרו הטיפולים האחרים, יש לשקול שנית טיפול ניתוחי לתיקון עיוות האצבע. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול