חוסר תחושה חלקית בקרסול ובגב כף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

08/01/2009 | 19:02 | מאת: איתן

שלום רב, קצת רקע: אני בן 26, עם עודף משקל לא קטן - 110 ק"ג, מתאמן 3 פעמים בשבוע בחדר כושר, סובל מתת פעילות בלוטת התריס מגיל צעיר (נוטל אלטרוקסין מדי יום כדי לאזן). בבדיקות הדם האחרונות שלי, לפני כחצי שנה, כל המדדים היו תקינים, לרבות שומנים, סוכר (90), כולסטרול, בלוטת תריס. קיימת היסטוריה של סכרת במשפחה מצד האם. לפני יומיים שמתי לב לתופעה די מוזרה של חוסר תחושה יחסי ברגל שמאל שלי, מהחלק התחתון של הקרסול (החיבור לכף הרגל) ועד אצבעות כף הרגל עצמה. חוסר התחושה הזו הוא רק בחציה השמאלי של רגל שמאל, כלומר מאמצע הקרסול שמאלה, ועד לשתי האצבעות השמאליות של הרגל - הזרת וזאת שמימין לה, כל זאת בגב כף הרגל בלבד. התחושה בכף הרגל רגילה לחלוטין. לא מדובר בתחושה של רגל רדומה, יש לי שליטה מלאה בקרסול / כף הרגל ויכולת "לשחק" עם שתי האצבעות הנ"ל. למעשה, אלמלא הייתי ממשש את האיזור לא הייתי שם לב לכך בכלל. כאשר אני מעביר אצבעות על האיזור, אני מרגיש תחושה עמומה שכזו, לא כמו בחלק הימני של רגלי השמאלית או באיזור המקביל של רגלי הימנית. ניסיתי לצבוט את האיזור כמו שעושים כשהיד נרדמת כדי לראות את יש תחושה עצבית, זה הצריך מעט יותר כוח מאשר ברגל ימין אבל הרגשתי כאב קל כמו שאמורים להרגיש מצביטה. לא זכורה לי איזושהי חבלה לכף הרגל. יש לציין שאני משחק טניס ובשילוב עם עודף המשקל שלי, אע"פ שאני בכושר ומשחק עם נעלי טניס איכותיות, ייתכן והעומס על כפות הרגליים הוא גדול. מה זה יכול להיות ואילו בדיקות אם בכלל כדאי לבצע? לאיזה רופא הולכים במקרה כזה? האם כדאי לחכות קצת כדי לראות אם זה עובר לבד? תודה, איתן

11/01/2009 | 12:44 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

מה זה יכול להיות ואילו בדיקות אם בכלל כדאי לבצע? - יתכן ומדובר בפגיעה עצבית פריפרית או שורשית. לאיזה רופא הולכים במקרה כזה? - אורתופד או נוירולוג. האם כדאי לחכות קצת כדי לראות אם זה עובר לבד? - כן. המתן שבועיים שלושה אם זה עדיין שם ומפריע פנה לבדיקה וטיפול. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול