תוצאות אולטרסאונד עקב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

17/11/2017 | 13:03 | מאת: שושה

היי, אני בת 20 ,עשיתי אןלטרסאונד בכף הרגל ערב נפיחות שהופיעה בעקב לפני כחודש וחצי. אין כאבים אך זה מורגש בזמן דריכה על הרגל. אלו התוצאות - "באספקט מדיאלי פלנטרי של העקב הדוגמה נפיחות ואי סדירות של הרקמות הרכות. בצילום האחרון של הבדיקה, יש לציין ממצא גושי היפואקוגני בעל גבול יחסית חד וסדיר, במימדים 20X10 מ"מ. מומלץ לזמן את הנבדק להשלמת בדיקה המכוונת לגוש." ברור שאלך להמשך בירור ובדיקה אבל עד אז תוכל לעזור לי להבין מעט יותר את התוצאות ומה זה יכול להיות? תודה ושבת שלןם.

שלום רב איני יכול להגיב ספציפית על ממצא זה, אך ממליץ לפנות לאורטופד כף רגל וקרסול עם תוצאות הסונר וכן צילום רנטגן לבדיקה, על מנת לראות האם דורש בירור נוסף כגון MRI. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול