האם זה שבר ג'ונס או שבר בבסיס מסרק 5 וטיפול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

01/08/2017 | 09:27 | מאת: נ

שלום  לפני 12 יום מעדתי ושברתי את עצם המסרק החמישית בכף רגל ימין.  הרופא אמר שזה שבר בסיס. שמו לי חבישה אלסטית על הרגל וללא דריכה במהלך השבוע הראשון. אחרי שבוע, קיבלתי aircast תומך עקב (לא המגף), גרב אלסטית וקניתי גם נעל דרקו. הרופא אמר שאפשר לדרוך על העקב ולא על כף הרגל וגם לא לנהוג עד ביקורת צילום שלושה שבועות מהפגיעה.  אני מצרפת את צילומי הרנטגן. אחד בהודעה זו ואת הנוסף אשלח בהודעה נוספת כהמשך להודעה זו.  השאלה שלי:  בחיפוש באינטרנט אחר השבר הזה אני רואה שיש מקומות שמגדירים את השבר שיש לי כשבר ג'ונס שמחייב גבס ואי דריכה של שישה שבועות. הרופא די הלחיץ אותי שאם אני לא אזהר, תזוזה של השבר יכולה להוביל לניתוח. מצד שני, אני ללא גבס ונאמר לי שאני יכולה לדרוך על העקב.  אז...  האם זה שבר ג'ונס או פסאודו ג'ונס?  או האם זה שבר בסיס רגיל?  האם הטיפול שקיבלתי הוא הטיפול הנכון?  האם אני יכולה לדרוך על הרגל? (יש לציין שהנפיחות ירדה ואין לי כאבים) אני לא יודעת אם זה רלוונטי, אני בת 47. תודה רבה

01/08/2017 | 09:35 | מאת: נ

מצ"ב צילום נוסף. הבנתי שמנהל הפורום צריך לאשר את התמונות כדי שאפשר יהיה לראות אותן

שלום רב לצערי לא מצורפות (או שלא ניתן לראות) תמונות רנטגן. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול